SEOContest2008 е състезание за SEO от английския сайт UK Webmaster World,SEOContest2008 започна на 9 февруари 2008.Местата за желаещите да участват са ограничени до 300. Аз започвам със закъснение да следя тази битка за SEOContest2008 и се надявам, че ще научим нещо добро от това състезание дори като не участваме.Дори да вземем участие и да използваме всички сили за усвояването на SEOContest2008 да сме на първа страница, едва ли ще успеем да се класираме на първо място или дори на първа страница с малко усилия, а усилията хвърляни за едно такова SEOContest2008 оптимизиране решихме да хвърлим в по-дълготрайни проекти, които в скоро време се надявам да ни донесат по-добри резултати, а и по-голяма доходност от наградата която е обявена от 1000$. Много разсъждавах дали има смисъл от това състезание точно сега да участваме и една едничка мисъл ме притеснява, а тя е ако Гугъл реши да си отмъщава на нас хората занимаващи се със SEO (което те почнаха вече) и започне да баннва всички участници и хора продаващи линкове към това явно състезание на бомбандиране на ботовете с линкове SEOContest2008-участието може да се превърне в кървава чистка, а и Гугъл ще могат да си го върнат на нас за цялото ни вмешателство в техните алгоритми - продаване на линкове,линкове без nofollow бакдоор страници и всичко останало.Може да се струвам параноик на някой, но едно такова състезание е идеалното място за разплата с всички SEOContest2008-участници. В състезанието което беше организирано от българския сео форум бяхме бомандирали индекса на гугъл с над 3 милиона страници с линкове и информация за яйца-мяйца. За мен лично ще представлява интерес, дали всичко ще протече нормално или ще се получи това мое предсказание. Ако си мислите, че страдам от параноя може и да сте прави, но след случката ми с желанието ми да напиша фалшива новина, че Гугъл е купила Яхуу след като разбрах за предложението от 44 милиарда от страна на Майкрософт към Яхуу.След броени дни това беше истина и акциите на Яхуу скочиха с 60%. Дано всичко протече нормално и да научим някой новости и похвати от цялото състезание за SEOContest2008.